Aanleverspecificaties

Opmaak

Alle maten op de website zijn de netto maten. Bij het opmaken van je bestand, dien je rekening te houden met 3 mm overlap. Het bruto bestand dat je aanlevert, dient dus 3 mm groter te zijn dan het netto formaat.

Overlap is een marge die er voor zorgt dat als er met snijden iets verschuift er geen witte randen op het drukwerk komen. Met andere woorden: wij snijden van elke kant van de flyer 3 mm af. Het is dus zaak dat bij het ontwerp de achtergrondkleur tot de rand doorloopt. Wij adviseren teksten en logo´s minimaal 5 mm van de kanten van het bruto formaat af te houden.

Indien je jouw bestand als JPEG aanlevert, adviseren wij dit in CMYK te doen. Dit om kleurverschillen tussen de opmaak wat je op je scherm ziet en de daadwerkelijk gedrukte kleuren te voorkomen. Bovendien dien je, om een perfecte kwaliteit drukwerk te verkrijgen, een bestand met de juiste, minimale resolutie aan te leveren. Dit is 300 dpi en dit dien je voordat je aan je ontwerp begint in te stellen.

Je kan je bestanden aanleveren als;

  • Photoshop: EPS, JPEG, TIFF
  • Illustrator: opmaak en beelden meeleveren, tekst omzetten in lettercontouren.
  • Indesign: Certified PDF
  • TIFF: Minimaal 300 dpi, CMYK kleurenmodel
  • JPG: Minimaal 300 dpi, CMYK kleurenmodel
  • EPS: Alle versies, bitmap of vector

Aanpassen bestanden

Het kan voorkomen dat jouw bestanden door ons technisch niet verwerkt kunnen worden of dat ons oog gevallen is op een storende fout. Daar wordt niet specifiek naar gezocht maar mocht dat ons opvallen, dan nemen we uiteraard wel direct contact met je op. We vragen je dan je bestanden te corrigeren en opnieuw aan te bieden. Het kan voorkomen dat je niet in de gelegenheid bent of niet de mogelijkheid hebt om de bestanden aan te passen. Wanneer het technisch mogelijk is kunnen wij dit dan voor je verzorgen.

De kosten die wij je hiervoor in rekening brengen bedragen € 75,- per uur.

Aanleveren van ‘Open bestanden’

Bestanden die aangeleverd worden in het zogenaamde ‘open bestandsformaat’ moeten door Drukwerkstunter omgezet worden naar een ‘gesloten bestandsformaat’. Hiervoor brengt Drukwerkstunter € 15,- kosten in rekening. Dit zijn kosten die gemaakt worden om het bestand te openen, om te zetten en je hiervan een digitale proef te sturen die je moet accorderen.

Open bestanden zijn o.a.: Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Quark XPress en Adobe InDesign documenten.